Nový fond Partners: Cílí na zhodnocení 15 %

Partners startují unikátní produkt - Double Speed rizikový fond. Cílí na dvojnásobek zhodnocení akciových trhů

Vydáno: 12. 5. 2023
Kategorie: Investice
Zdroj: PartnersNews

Finanční skupina Partners spouští nový exkluzivní akciový fond Double Speed rizikový. Tento podílový fond nabídne klientům zcela unikátní strategii, která bude cílit na dvojnásobné zhodnocení oproti hlavním akciovým trhům. Dlouhodobý výnosový potenciál fondu bude kolem 15 % ročně. Investovat do něj lze již od malých částek, minimálně pak 500 Kč.

Fond cílí na zkušené dlouhodobé dynamické investory, kteří hledají nadprůměrný výnos při akceptování přiměřeně vyššího rizika. Optimální je pro pravidelné investování. Fond patří k investičním nástrojům s vysokým rizikem (SRI 6 – ze 7stupňové škály), dlouhým investičním horizontem (5 let a více) a samozřejmě zároveň s vysokým potenciálem dlouhodobého zhodnocení.

„Mám velkou radost, že v segmentu investic přinášíme kreativní a inovativní koncepty a umožňujeme našim klientům investovat novými a zajímavými způsoby, které byly dříve pro omezenou skupinu investorů či velmi bohatých jedinců. Plníme tak jednu z vizí Partners, a to je zpřístupňovat finanční produkty všem klientům bez rozdílu a zjednodušovat je,“ říká Petr Borkovec, ředitel finanční skupiny Partners, a dodává, že i tento fond se drží proklientského konceptu Partners investiční společnosti, a tedy že bude nabízen opět bez vstupních poplatků.

Dvojnásobek díky páce

Fond využívá pákového efektu známého z nemovitostního trhu, může tak navyšovat expozici vůči akciovým trhům v průměru na dvojnásobek a tím dosáhnout dvojnásobných výnosů oproti běžným akciovým fondům. „Akciové trhy dlouhodobě rostou kolem 8 % za rok, pak dává smysl koupit akcií více. Otázkou je, kde sehnat peníze navíc. To jsme vyřešili tím, že si prostředky může půjčit samotný fond a klient se nemusí o nic starat. Strategií fondu proto je pomocí půjčky dokoupit akciovou pozici ještě jednou a zdvojnásobit tak dlouhodobý výnos na cca 15 procent ročně,“ vysvětluje strategii fondu Martin Mašát, vedoucí portfolio manažer Partners investiční společnosti. Investovat plánuje globálně a primárně prostřednictvím ETF kvůli zachování vysoké diverzifikace.

Fond přináší unikátní koncept, který zatím funguje jen v zahraničí a pro vybrané klienty. „Důvodem je fakt, že řízení takové strategie vyžaduje nejen znalost akciových trhů, ale také důkladné řízení měnového a úrokového rizika a schopnost propojit oba světy pomocí komplexních burzovních nástrojů,“ konstatuje Martin Mašát s tím, že fond bude mít vyšší volatilitu než diverzifikované globální akciové fondy. Výsledná volatilita ale nebude o mnoho vyšší než u speciálních akciových fondů typu technologií či okrajových regionálních fondů. Výhodou je, že volatilita s dlouhým investičním horizontem ztrácí na důležitosti a časem začne převažovat dvojnásobná výkonnost fondu.

Fond je již zaregistrován u České národní banky a má svůj ISIN. Aktuálně je v nabídce Partners a brzy se objeví i na platformě Conseq. Investovat lze v korunové i eurové třídě. Více o fondu zde.